Ahmet Paki Kaymaz

DANANIN KUYRUĞU KOPTU.

Ahmet Paki Kaymaz

Evet kıymetli dostlar, dananın kuyruğu koptu.

31 Mart seçimleri nihayetine erdi.

Yeniden Elazığ Belediye Başkan’ı seçilen Şahin Şerifoğulları’nı tebrik ediyorum ve seçim sonuçlarının şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti, Türkiye genelinde yaşadığı oy kaybıyla hüsrana uğradı.

Elazığ’da ise AK Parti en yakın rakibinin 2 katı oy alarak göz doldurdu.

Şahin Şerifoğulları’nın bu seçimde en iddialı aday olduğunu her köşe yazımızda altını çizerek belirtmiştik. Seçim bittikten sonra “Ben söylemiştim” riyakârlığı bizde asla olmaz. Düzenli okurlarımız bunları bilir.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve teşkilatının bu seçimde göstermiş olduğu muazzam çabayı alkışlamamak, milletvekillerinin gece gündüz (Elazığ merkezde Nazırlı hariç) demeden verdiği mücadeleyi görmezlikten gelmek, seçim zaferini sadece Şahin Şerifoğulları’na yazmak nankörlüğün daniskası olurdu.

Bunların detaylarını da siz kıymetli okurlarımız ile ilerleyen haftalarda paylaşacağız.

Şimdi herkesin acısı da, mutluluğu da çok taze. Kimsenin ağzının tadını kaçırmaya gerek yok.

“Başarının ve zaferin babası çoktur ancak yenilgi yetimdir.”

Başarıyı sahiplenen çok olur, yenilgiyi sahiplenen kimse çıkmaz. Herkes biri birini suçlar. Bizler bu seçimde Elazığ’da ağır mağlubiyet almış olan partilerin yetim bıraktıkları yenilgilerinin sebeplerini ve faillerini de önümüzdeki haftadan itibaren detaylarıyla anlatacağız.

Demem o dur ki; Seçim analizimiz önümüzdeki haftadan itibaren köşelerimizden sizlere el sallayacak. Veya alternatif olarak bu akşam You Tube kanalımızdan yayınlayacağımız, Av. Cengiz Gülaç ile birlikte yaptığımız “Sansürsüz” programını izleyebilirsiniz. Tabi ki abone olmak şartıyla dermişim!

*****

Seçime kadar geçen sürede tüm partiler ve adayları, eleştirimizden ve övgümüzden nasiplerini fazlasıyla aldılar. Üslubumuzun, suyumuz gibi sert olması hasebiyle çoğu kişi yazdıklarımızdan mutlu olmamış olabilir. Kimseyi mutlu etmek gibi bir derdimiz olmadığı için çok da tınnnnn! Nihayetinde herkesi memnun etmek zorunda olan kesim hafif meşreb olanlardır. Bizlerin öyle bir derdi yok.

Mavi Haber Gazetesi olarak seçim sathı mahallinde adil bir duruş sergilediğimizi düşünüyorum. Toplumun hassasiyetlerini ön planda tutarak refleks gösterdiğimizi de düşünüyorum. 

“Havada hiç rüzgâr yokken dönen fırfırigin mutlaka üfleyeni vardır” dedik, Palu meselesinde halkımızı kutuplaştırmaya, ortalığı yangın yerine dönüştürmeye çalışanlara karşı aynaya bakıp da saçımızı taramadık! Tepkimizi koyduk. Halkımızı sağduyulu olmaya sadece Mavi Haber Gazetesi olarak biz davet ettik.

O değil de, Kovancılar Belediye Başkanı seçilen Vahap Gök ve Sivrice Belediye Başkanı seçilen Ebubekir Irmak…

Sanat eseri gibi icra ettiğiniz seçim sürecinizi de köşemizde çok keyifle işleyeceğiz. Ramazan bitince ve ölmezsek inşallah.

Son olarak, Elazığ merkez, ilçe ve belediye başkanlık yarışını kazanan bundan sonraki süreçte bizlerin köşelerine muhtemelen konuk olacak olan çiçeği burnunda belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olan herkesi de tebrik ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları