Ahmet Paki Kaymaz

HAYALET OKUL VE MEHMET YİĞİT

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar, bu hafta ilginizi çekeceğini düşünmediğim, aslında bilinçli ve duyarlı herkesin pür dikkat okuması gereken bir konuyu işleyeceğim.

AK Parti siyasetinin yozlaşmışlığının en büyük göstergesi olan liyakatsiz insanların yönetici olarak atanması, hem ülkemize hem de şehrimize ciddi ve kalıcı zararlar veriyor. 

Müdavimlerimiz çok iyi hatırlarlar…

 AK Parti’nin Kayseri kanadının siyasi torpillisi olan liyakatsiz Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’i aylar öncesinde, Elazığ’ın emektar ve başarılı öğretmenlerinden biri olan Asiye Özmen öğretmenin bir milli eğitim şube müdürünün eşi olan torpilli kadın öğretmen tarafından öğrencilerinin gözü önünde saçından sürüklenmek suretiyle darp edilmesi konusunu işlemiştik.

Liyakatsiz Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, emektar öğretmenimiz Asiye Özmen’i darp edenleri cezalandırmak yerine daha iyi bir okula tayin yaparak ödüllendirmişti.

Adaletin ve liyakatin olmadığı Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üzerinde her daim gözümüzün ve kulağımızın olacağını da siz kıymetli okurlarımıza beyan etmiştik.

Şimdi gelelim Elazığ için hayati önem taşıyan konuya…

Kıymetli dostlar, sizlere bir sual sormak istiyorum.

Sizler hiç “Hayalet okul” tabirini duydunuz mu?

İsterseniz hayalet okul ne demek sizlere tanımını yapayım…

Özellikle bazı ciddiyetsiz özel liselerde öğrenciler okula gitmeden, sınava girmeden, sanalda sınavlardan 100 üzerinden 100 alarak not ortalamalarını da yükseltmek suretiyle diploma almaları eylemine hayalet okul sistemi deniyor. Yani özel okullara parayı bastırarak öğrenciyi kayıt yaptırıyorsun ve şart koşuyorsun:  “Öğrencim okula gelmeyecek ama yok yazılmayacak, derslerden sınava girmeyecek ama 100 tam puan alacak ve üniversite sınavı için çok önem ihtiva eden diploma notu da yüksek olacak”.

Böylece öğrenci okula gitmeden dershanelerde özel eğitim alarak üniversite sınavında iyi bölümler kazanacak.

Tamamen sahtekârlık üzerine kurulmuş bir sistem.

Peki, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit bu sahte sistemin neresinde?

İddia o dur ki; özel okullardan sorumlu Elazığ Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya hayalet okul mevzusunu yerinde tespit ederek ve raporlayarak “Hayalet eğitim veren bazı özel okulların düzenli olarak teftiş edilmesi gerektiğini, öğrencilerin okullara gitmediklerini ve sınavlara girmediklerini” bildiriyor. 

Bu soruşturma ve müfettiş raporları şuan Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nde mevcut.

Peki, özel okullardan sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya’ya bu raporlardan sonra ne oluyor, tahmin edin kıymetli dostlar…

Yasin Karakaya hemen görevinden alınıyor ve hayalet okul soruşturması başlamadan bitmiş oluyor.

Bunlar kimin emriyle oluyor?

Tabi ki siyaseten torpilli ve liyakat özürlü Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yiğit’in emri ile oluyor.

Mehmet Yiğit “Hayalet okul” adında ki bu sıkıntılı projesinin ayyuka çıkmasına neden engel oluyor? Yorum sizlerin kıymetli dostlar.

Geldiği günden itibaren şehrimizin eğitimde dip yapmasında mahir olan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, güzel ülkeme “hayalet okul” tabirini de kazandırarak sadece Elazığ eğitim tarihine değil Türkiye eğitim tarihine de geçmeyi başarmıştır!

Bizdeki verilere göre Elazığ eğitimde 81 il arasında 70’li sıralarda. Bu utanç AK Parti siyasilerine yeter. Aksini iddia eden belgesini ortaya koysun.

Oysa Elazığ Milli Eğitim eski müdürlerimizden Hayrettin Gürsoy zamanında Elazığ eğitimde Türkiye 8.si, Hamza Doğuş zamanında ise Türkiye 12.si idi.

Mehmet Yiğit’in özel bir TV kanalındaki programında da gördük ki, eğitimle alakası olmayan müteahhitlik konularına daha hevesli bir yönetici! Depremde hasar görmüş olan okulların inşasıyla ilgi epey bilgi sahibi kendileri, ancak Elazığ eğitim sistemine ait hiçbir fikrini duymak nasip olmadı bizlere.

Hatta iddialara göre Mehmet Yiğit’in kendisini e-sınav ve diğer sınavlar için ücretli olarak görevlendirdiği ama bu sınavlara girmediği halde sınav ücretini aldığı da konuşuluyor. Tabi ki bunun ispatı kendisini görevlendirmiş olduğu okullardaki o tarihli kamera kayıtları olacaktır.

Görevde 3.yılını tamamlayan Mehmet Yiğit, ilk kez geçen hafta özel eğitim kurumlarının problemlerini sözde konuşmak için özel eğitim kurumlarının yetkilileri ile bir araya geldi.

3 yıl sonra!

Peki, o toplantıda özel eğitim kurumlarının problemleri konuşuldu mu? Tabi ki hayır!
 

O toplantıda da özel eğitim kurum yetkilileri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in yine müteahhitlik marifetlerine şahit oldular.

Yani yapılan toplantı özel eğitim kurumları adına kocaman bir fiyasko.

Gelelim il müdürlük binasında ki kantin mevzusuna…

Kıymetli dostlar, kurumlarda kantinler ihale yolu ile kiraya verilir. Bu kantinleri kiralayan kuruluş en az 2-3 kişiyi istihdam etmek zorundadır. Kısaca hem kiralayan firma para kazanır hem de en az 2-3 kişi bu vesile ile evine ekmek götürür ve Devlet’in kasasına da düzenli olarak kira parası girer.

Siyasi torpilli Elazığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, il binasında ki kantini kapatır. Bir birimi kantin yapar, semaver v.s. koyar. Bu fason kantinde temizlikçi veya hizmetli çalıştırarak kantin hizmetini kurum personeli ile yapar. Bu fason kantinin geliri - gideri kime gidiyor, ne oluyor orası da muamma! Neyse bu konu da günah almayalım.

Okullarda temizlikçi ve hizmetli ihtiyacı had safhada iken bu insanları kantin personeli olarak çalıştırmak yasal mı? Değil dostlar.

Asli görevi Elazığ’ın eğitimini Türkiye sıralamasında üst sıralara taşımak olan Mehmet Yiğit’in, anlaşılan eğitim haricinde her işle meşguliyeti var.

Elazığ’ın problemlerini çözmek maksatlı Ankara’da bakanlar ile görüştüklerini ispat etmek için bol bol foto veren milletvekillerimize duyurulur. Önce Elazığ’da hakkıyla görevini eda edemeyen kurum müdürleri ile bu işe başlamanız daha doğru olacaktır. 

Gerçi siyasi torpilli Mehmet Yiğit’e gücünüz yeter mi? Bilinmez!

Yazdıklarımızı teyit için bizlerle irtibata geçebilir veya okul müdürlerinden bilgi alabilirsiniz.

Pardon eğitimin kötü olması en çok AK Parti’nin işine geliyordu değil mi?

*****

Son olarak kıymetli dostlar, geçen haftaki köşem yazımızda Mavi TV YouTube kanalımızın bir haftaya kadar aktif olacağının haberini sizlerle paylaşmıştık. İlk programımız olan “Sansürsüz”ün çekimleri tamamlandı. 3-5 güne nasip olursa gündeme bomba gibi düşecek. Mavi Haber gazetemizin genel yayın yönetmeni Av. Cengiz Gülaç ile birlikte yaptığımız program, bundan sonra yapılacak olan programların ne kadar ses getireceğinin habercisi niteliğinde. Sizlerden tek ricam, tarafımızdan kanalımızın linkini paylaştıktan sonra sizlerin YouTube kanalımıza abone olması olacaktır. 

Mehmet Yiğit YouTube kanalımızda sizleri de ağırlayacağız. Sizlere rahat uyku yok!

Yorumlar 2
Gakko 05 Mart 2024 21:12

Hayırdır sana para mı yedirmediler

Aslan Akbey 05 Mart 2024 14:50

Senin boş beleş olduğunu söyleyen oldu mu daha önce

Yazarın Diğer Yazıları