Ahmet Paki Kaymaz

HELA KUŞLARI

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar, mitolojide ve tarihte bilinen özel ve asil kuşlar vardır.

Bazılarını hatırlayalım isterseniz.

ANKA KUŞU: Otuz kuşun özelliğini üzerinde barındıran, halk tabiriyle kuşların hükümdarı olarak da bilinen Zümrüdüanka kuşu, hükümdarlara ve kahramanlara akıl hocalığı yapan bilge kuş. Kaf Dağında yaşadığı iddia edilen Anka kuşu İslam tasavvufunda da yerini almıştır.

HÜMA KUŞU: Cennet kuşu olarak da bilinen Hüma kuşu kimin kafasına konarsa mutluluk ve saadet getirirmiş. Gözle görülemeyecek kadar yükseklere uçabilen Hüma kuşu Elazığ uzun havalarında da yerini almıştır.

KUĞU KUŞU: Türlü renklerle bezeli, bir sürü nakışla süslü bir kuş olup gagasında üç yüz altmış delik olan Kuğu kuşu sadakat ve aşkı simgeler.

İBİBİK KUŞU: Süleyman peygambere hizmet etmesiyle bilinen bir kuş. Çok uzaklardaki suyu havadan görebilme ve keşfedebilme maharetinden ötürü, Süleyman peygambere ve ordusuna kılavuzluk eden bir kuştur. 

Niyetim sizlere belgesel tadında efsanevi kuşları anlatmak elbette değil. Köşemizin başlığını merak ediyorsunuz, biliyorum. Bu defa sizden sabır istemeyeceğim ve hemen konuya geçiş yapacağım.

Ezcümle, kuşlar ekseriyetle bizlere, sesleri ve görüntüleri ile hep pozitif bir enerji vermişlerdir.

Hela kuşları, efsanevi hiçbir özelliği olmayan, 21. YY’da teknolojinin ilerlemesiyle ortaya çıkan, sosyal medya mecralarında karakter arayışı içerisinde olan, burnunu her türlü pisliğe sokarak karakter bulduğunu zanneden, kanatları olmayan ama pislikten faydalanmak için gagaları olan şerefsiz bir kuş türü!

Hiç böyle kuş türü olur mu diye sormayın.

Bal gibi de olur.

Nereden icap etti bu konu, diye düşünenleriniz olabilir.

Sosyal medyalarda, hiçbir kırmızı çizgisi olmayan, popüler olmak için pantolonunu bile aşağıya indirme kabiliyeti olan bu bok kuşları, ilgi alaka görmek için aynı zamanda insanların namusu da dâhil olmak üzere iftira atmaktan da geri durmayan fake tipler.

Peki, bu tiplerin değirmenine kimler su taşıyor, maalesef siyasiler, bürokratlar…

“Aman bize bulaşmasın” endişesiyle siyasi ve bürokratların ilgi alakasıyla sözde şereflenen bu şeref yoksunları, hayatta hiçbir vasfı olmayan bu tipler, doğal olarak kendilerini bir bok zannederek hadlerini daha fazla aşıyorlar.

Bu saatten sonra bu kişilere pirim veren siyasiler, açıkça söylüyorum, benim hasmımdır.

“Paki Bey Elazığ Belediyesi 106 milyon TL’ye satın alınabilecek araçları 540 milyon TL’ye kiralamış, sen ne anlatıyorsun?” diyorsunuz!
Evet, dostlar bu konuyu Perşembe günü Sansürsüz programında detaylı işleyeceğim. Bazı belgelerin elimize ulaşmasını bekliyorum.
Ancak Hela kuşlarının attığı iftiraların hukuki olarak cezaları neredeyse yok, devleti zarara uğrattığı iddia edilen Elazığ Belediye Başkanı’nın hukuki olarak cezaları var.

Sizlerden ricam iftirayı atan Hela kuşlarına Elazığlıya yakışan şekilde tepki koymanız olacaktır…

Yazarın Diğer Yazıları