Ahmet Paki Kaymaz

İNŞALLAH YENİ VALİMİZ KURU FASULYEYİ SEVMİYORDUR!

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar, bundan bir buçuk yıl önce köşemizin başlığı “DESENLİ MUHİTTİN BABA TÜRBESİ’YDİ” 

Şaka maka epey ses getirmişti bu yazımız.

Yazımızın içeriğinde Elazığ’daki mübarek türbelerden ve bu türbelere gidenlerin sosyal statülerinden ironi yaparak bahsetmiştik.

Bu türbeler Desenli Muhittin Baba Türbesi, Turhan Baba Türbesi ve Paki Baba Türbesi’ydi. 

Bu türbelerden en fazla dikkat çekeni, gidenlerin sosyal statülerine baktığımız zaman “Desenli Muhittin Baba Türbesi’ydi” 

Başta Elazığ eski valimiz Ömer Toraman olmak üzere, sosyal ve statü pırpırı fazla olan bu kadar ekâbir takımını bir araya getiren kişi, organize sanayide Desenli Muhittin baba ve cuma günleri ikram edilen, inanışa göre şifalı olduğu öne sürülen meşhur kuru fasulyeydi!

“Paki Bey bunları okumuştuk tekrara düşüyorsun. Nereye varmak istiyorsun sen oraya gel” dediğinizi duyar gibiyim.

Tamam, benim sabırsız okuyucularım herslenmeyin, hemen konuya giriyorum…

Bundan takriben 3 ay evvel eski valimiz Ömer Toraman ile Elazığ’ın önemli olan bir sorununu konuşmak için Mavi Haber Gazetesi olarak randevu istemiştik.

Aradan 15 gün geçmesine rağmen valilik özel kalemden randevumuz için bizlere herhangi bir dönüş yapılmamıştı.

Bizler de valilik özel kalemi arayarak randevumuzu geri çekmiştik.

Yani, her cuma günü Desenli Muhittin Baba Türbesi’nde kuru fasulye partisini ihmal etmeyen eski valimiz Ömer Toraman, Elazığ’ın problemleri ile hasbihal olan Elazığ basınına randevu bile vermemişti.

Kuru fasulyeyi yönettiği şehrin problemlerinden daha fazla önemseyen eski valimiz Ömer Toraman gitti ve yerine Tokat eski valisi Numan Hatipoğlu geldi.

Yeni valimize ilk olarak köşemizden HAYIRLI OLSUN diyelim.

Elazığ’a gelmiş olan valilerin ekseriyetinin gitmiş olduğu Desenli Muhittin Baba türbesine yeni valimiz Numan Hatipoğlu’da gider mi, bilinmez.

Olasılıklara göre gitme ihtimali epey yüksek.

Sayın valimizden ricamız…

Her ne kadar Desenli Muhittin Baba Türbesi’ne giden ekâbir takımı, vatandaşlar tarafından hoş karşılanmasa da, gitmek veya gitmemek sizin tercihiniz.

Bizlerin sizden ricası, devletimizin temsilcisi olarak siz valimizin, şehrimizin problemlerini kuru fasulyeden daha fazla önemsemesi olacaktır.

Huzur şehri (eskiden) olan Elazığ’ımıza hoş geldiniz.

Umarım şehrimize hayırlı hizmetler yaparsınız.

Elazığ basını olarak şehrimiz için vereceğiniz her mücadelede yanınızda olacağımızı buradan beyan ederiz. (Bizleri dikkate aldığınız sürece…!)

Yazarın Diğer Yazıları