Ahmet Paki Kaymaz

MOBİLYACILAR SİTESİ REZALETİ

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar, bu hafta şehrimiz adına maalesef yine rezalet bir durumu, bu durumun vahametini ve aynı zamanda daha fazla rezil olmamak için çözüm yollarını ortaya koyacağımız bir yazı ile karşınızdayız.

Başlığımızdan hepinize malum olduğu üzere Mobilyacılar Sitesi rezaleti üzerine konumuzu işleyeceğiz.

Mobilya dediğimiz zaman Türkiye’de ilk akla gelen şehrimiz Kayseri…

Neden Kayseri akla gelir?

Çünkü Kayseri herkesin bildiği o meşhur ev mobilyası markalarının üretiminin yapıldığı şehrimizdir.

Birde Bursa ilimizin en büyük ilçesi olan İnegöl mobilya üretiminde marka olmuştur.
Bu kısa bilgileri sizlere vermek istememdeki amaca ve asıl konumuza girişi yapalım.
Belki birçoğunuz bilmiyor olabilirsiniz, şehrimizde mobilya üretim ve satış, aksesuar üretim ve satış, ahşap üretim ve satışı dediğimiz zaman irili ufaklı firmalar da dâhil olmak üzere 1200-1300’e yakın kuruluşumuz var.

Evet, yanlış duymadınız!

Bu rakam Türkiye’deki diğer illerin nüfus ortalamasına göre bakıldığında şehrimizin komple mobilya sektöründe en ön sıralarda yer aldığını gösteriyor.

Tabi ki rakamlar bunu söylüyor, Elazığ’ın mobilya sektöründe ön sıralarda falan olduğu bir durum yok.

Tabiri caizse un, şeker ve yağın bol olduğu şehrimizde helva yapabilecek meziyete sahip vasıflı insan sayısının az olması, ortaya çıkan şeyin helva değil rezil bir durum olmasına sebebiyet veriyor.

Bundan yıllar önce (10 yıl önce) tabiri caizse bizim mobilyacı çocuklar mobilyacılar sitesi kuracağız diye ortaya düşüyorlar. 

Projeler vs. hepsini hazırlıyorlar.

Belli bir zaman sonra Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na gidiyorlar ve “Başkanım bize arsa tahsis et biz mobilyacılar sitesi yapalım” diyorlar.

Şahin Şerifoğulları garibim, bu yüzü temiz ama içten hesapçı olan arkadaşların taleplerini yerine getirmek için kooperatif kurmak şartıyla gerekli mücadeleyi veriyor.

Şerifoğulları, Sanayi Bakanlığı’ndan 81 dönüm kıymetli arsayı 2 yıl içerisinde mobilyacılar sitesinin yapımı bitmek ve teslim etmek şartı ile bizim çocuklara tahsis ettiriyor.

Tabi bu kıymetli arsayı gören bizim çocukların ağzının suyu akıyor.
Kooperatif başkanı ve yönetimdekiler kendilerine huzur hakkı olarak 1’er adet dükkân verilmesi noktasında hemencikten karar aldırıyorlar. ( “Biz istemedik divan üyeleri verdi” diyorlar, tabi ki yersen…)

Bu dükkânlar şu gün bitmiş olsa ortalama 30-35 milyon değerinde olacak.
Bu Şam şeytanlarının kurduğu tezgâhı fark eden üyeler ayaklanıyor.
Daha sonra 2022 yılında bunu 200 bin TL huzur hakkı maaş olarak değiştiriyorlar.
Buda yemeyince yönetimdekiler başkanı alaşağı ediyorlar ve yeni başkan atıyorlar.
Yeni yönetimin iddialarına göre eski yönetimin tefecilere kadar uzanan birçok yolsuzluğunun olduğu belgelerle ispatlı, eski başkan ise “Cebimden 7-8 milyon para verdim” diyor. 

Gelinen nokta itibariyle iki yönetim de biri birini mahkemeye vermiş durumda.

Bu çok çirkin iddialar başka zaman uzun uzadıya işlenecek konular.

Bizim için önemli olan, mobilyacılar sitesinin hayata geçmesi ve “10 yılda bir işi beceremediler” diye şehrimizin dillere düşmemesi.

Sanayi Bakanlığı’ndan 2 yıllığına tahsis edilen kıymetli arsanın süresinin dolmasına 4 ay kaldı. 2025 Ocak ayında süre bitiyor. Bakanlık bu arsayı “Verdiğimiz 2 yıllık süre içerisinde siz bu işi beceremediniz” diyerek geri alacak.

Kısacası ya Elazığ’da mobilyacılar sitesi hikâyesi sona ermiş olacak ya da başta Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere tüm siyasilerimiz mobilyacılar sitesi yapımı anlamında şehrin şerefini kurtaracak.

Buradan Şehr’ül Emin’imiz olan Şahin Şerifoğulları başta olmak üzere ( bu işe vesile olduğu için) tüm vekillerimizden (Prof Dr Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Semih Işıkver, Gürsel Erol) böylesi kıymetli bir araziyi kaybetmemek ve Elazığ’ımızı mobilya sektöründe hak ettiği yere taşımak için, Sanayi Bakanlığı’mızdan arsanın mobilyacılar sitesi yapımı için ek sürenin talep edilmesini önemle rica ediyorum.

“Paki bey, peki Mobilyacılar Sitesi Kooperatifi yeni yönetimi bu işi becerebilecek mi?” diye düşünenleriniz olabilir.

Bu arkadaşlar ile uzun uzadıya her şeyi konuştuk, Ben yapabileceklerine inandım.
Üye sayıları ve site yapımı için paraları hazır.

Tek ihtiyaçları olan şey arsanın süresinin uzatılması.

Son olarak, Mobilyacılar Sitesi Kooperatifi’nin beceriksiz ve başarısız eski başkanı Mehmet Fethi Dilek, WhatsApp gruplarından attığın mesajların ekran görüntüleri elime ulaşıyor. 

İddianı ispat etmezsen şerefsizsin.

Bunu da mahkemeye verebilirsin.

Ama ben senle ilgili iddiaları tek tek gün yüzüne çıkaracağım.

Yazarın Diğer Yazıları