Ahmet Paki Kaymaz

MÜSİAD DA FIS ÇIKTI!

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar, sizler de çok iyi bilirsiniz ki “Fıs çıktı, tıs çıktı” tabiri “hava civa çıktı” anlamında kullanılıyor. Yani “Boş beleş çıktı” olarak da anlayabiliriz. Ayrıca insanlar da gaz çıkartırken fıs ve tıs benzeri sesler çıkartırlar! Çünkü onlar da nihayetinde hava çıkartıyorlar.

Bundan takriben 8 ay önce Elazığ MÜSİAD şubesinin projesi olan Ortak Akıl ve İstişare Platformu’nun programına büyük bir heyecanla katılım sağlamıştık.

Neden heyecanlanmıştık? 

Çünkü bu platformun amacı Elazığ’ın problemlerini ortak akıl ile çözmek ve Elazığ’ın kalkınmasını şehrin tüm dinamikleri ile birlikte planlamaktı.

Ortak akıl düşüncesi bile, ortak kelimesinin neredeyse haram ile eş değer görüldüğü şehrimizde, heyecanlanmak ve gelecek adına umutlanmak için yeterli bir sebepti.

Bizleri heyecanlandıran o toplantıda kısaca neler olduğunu, hafızalarımızı tazelemek maksatlı hatırlayalım mı?

Gündemi takip eden siz değerli okuyucularımız hatırlayacaklardır…

Ortak akıl ve İstişare Platformu adı altında Elazığ MÜSİAD Şubesinin organize ettiği 8 ay önceki bu toplantıya AK Parti milletvekilleri tam kadro gelmiş ve Elazığ belediye başkanı da bu projeye katkı vermek için hazır bulunmuştu. Tabii ki tüm basın ve yayın organlarını ve bazı STK’ları da unutmamak lazım.

Tarihi toplantıda hangi kararlar alınmıştı?

Şehrin geleceğine yön verecek olan Elazığ’ın dinamiklerinden ( Vali, belediye başkanı, vekiller, odalar, STK’lar, basın vs) oluşan üst kurul oluşturulacaktı. 

Bunların altında da alt kurullar oluşturulacaktı. Alt kurulların görevi ise şehrin tüm problemlerini en akılcı ve bilimsel olarak çözüm yolları ile birlikte üst kurula sunmak olacaktı. 

Kulağa ne kadar hoş geliyor, değil mi?

Orada bulunan yetkin ve etkin hazirunun ortak akıl ile vermiş olduğu ilk ve son karar bu kurulların oluşturulması kararıydı. 

Peki, bu kurullar kuruldu mu? 

HAYIR!

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Hazar Baba Kayak Merkezi’ne Elazığ MÜSİAD şubesi olarak 200 odalı otel yapma sözü vermişti.

Peki, başlangıç safhası olan ARGE araştırmaları da dâhil olmak üzere temel v.s. herhangi bir şey yapıldı mı?

HAYIR!

Ha, Cuma günü yapılan o toplantıda camiye yardımda toplanmıştı. Şova dönüşen toplantıda hayırsever vatandaşlar söz verdikleri yardımı yerine getirdiler mi?

ALLAH BİLİR!

Biz ne yapmıştık kıymetli dostlar?

Ortak Akıl ve İstişare Platformu fikrinden o kadar etkilenmiştik ki, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan’a yalakalık boyutunda kucak dolusu övgüler göndermiştik!

Amaaaaaa her zaman ki gibi bu projenin de takipçisi olacağımızı, hayata geçmemesi durumunda 8 ay önce nefesimizle şişirdiğimiz balonu patlatacağımızı da söylemiştik.

8 ay önce ha ha ha, ho ho ho diyerek curcunalı bir şekilde sahte temeli atılmış olan Ortak Akıl ve İstişare Platformu, bizler için her aklımıza geldiğinde kendimizi kandırılmış hissi vermekten başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Eğer ki bu projenin hayata geçmemesinin sebebi siyasiler ise Tekin Gürkan’ın kamuoyuna bu konu ile alakalı açıklama yapması gerekmektedir.

Elazığ’da siyaset arenasına zıplamak için kullanılmaktan başka hiçbir şeye doğru düzgün yaramayan MÜSİAD, hayata geçmeyen bu proje ile çuvallamış, Elazığ şube başkanı Tekin Gürkan ve yönetiminin de balonu patlamıştır!

Buradan kendilerine bir mesajımız olacak…

Sizlerden MÜSİAD olarak bir beklentimiz yok ve olmadı da. Gündemi boşu boşuna, boş projeleriniz ile meşgul etmeyin kâfi!

Oturun oturduğunuz yerde ve siyaseten sıranızı bekleyin!

En azından hayata geçiremediğiniz projeler kötü referansınız olmasın!..

Yazarın Diğer Yazıları