Ahmet Paki Kaymaz

TÜRK HAVA YOLLARI BURADA! SİYASİLERİMİZ NEREDE?

Ahmet Paki Kaymaz

Türkiye’nin en büyük şirketi olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve icra kurulu, milletvekilimiz Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın ısrarlı daveti üzerine Elazığ’a geldi.

Elazığ’ın Dünya’ya bila bedel tanıtılması için gezi ve toplantıları içeren bu ziyarete Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve bir kısım bürokrat haricinde katılım sağlanmadı.

THY yönetim kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın Elazığ’a gelmesi neden önemli?

Milletvekillerimiz bu ziyarete neden katılım sağlamadı? 

Bu sorularımızın cevaplarını köşemizde ele alalım.

“Bakan mı gelmiş? Cumhurbaşkanı mı gelmiş? gelmişse gelmiş ne olacak!” diye düşünen çapsızlar olabilir!

Her ne kadar görevim bu çapsızların çapını artırmak olmasa da, başımın gözümün sadakası olsun diye mevzuyu biraz açayım! Belki bu çapsızlara biraz bakış açısı sunabilirim!

THY, Türkiye ekonomisinin 1/20’si (20 de biri) ciro yapıyor, Dünya’daki 340 noktadan uçak kaldırıyor.

Kendi bünyesinde 18 tane iştirak şirketi bulunduran THY, Türkiye’de en fazla ihracat yapan 3 şirketin toplamından daha fazla ihracat yapıyor.

94.000 çalışanı olan THY’nın hedef cirosu 144 milyar dolar.

Yani boru değil!  Türk Hava Yolları…

İşte böyle bir şirketin tepe adamı ve yönetimi Elazığ’a geliyor ve diyor ki “Dile benden ne dilersen!”.

Bizdeki tarz “İstemezük”.

Yıllardır şehrimizin tanıtımı için vermiş olduğumuz yoğun mücadelelerin yekününden fazlasını, şehrimizin tanıtımı noktasında elde etme imkânını umarım hakkıyla değerlendirebilmişizdir.

Her neyse, konuyu dağıtmadan devam edelim.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın yapılan toplantıdaki iki önemli cümlesi dikkatimi çekti.

Bolat: “Elazığ’a bugüne kadar gelmemekle hata yapmışız. Bunda Elazığlıların rolü çok büyük. Elazığ’ı tanıtmakta geç kalmışız.”

Bir diğer cümlesi ise: “Tarihi ve gastronomi alanında Elazığ’ı tanıtacağız. Harput’u UNESCO kalıcı listesine dâhil etmek için birlikte çalışacağız.”

Bu iki cümlenin tefsirini siz kıymetli okurlarıma bırakıyorum.

Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın öncülüğünde yapılan bu ziyarete hiçbir vekilimiz katılmadı. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ise vekâleten Nazif Bilginoğlu’nu gönderdi.

Milletvekillerinin tamamı Ankara’da rutin işlerini yapmaya devam ettiler.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Elazığ’da olduğu halde katılmadı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan “Toplantıya geç davet edildik, daha önceden ayarlanmış randevularımız vardı” diyerek katılım sağlamadı.

Fırat Üniversitesi Rektör’ü Fahrettin Göktaş TEKNOFEST’de olduğu için Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Yılmaz’ı vekâleten gönderdi.

Kısacası böylesi özel bir misafiri protokol olarak ağırlamakta her ne sebepten olursa olsun aciz kaldık. Sınıfta kaldık.

Elazığ gastronomisinin, tarihinin ve kültürünün THY’na ait olan tüm uçaklarda tanıtılması noktasında kapıları sonuna kadar açan, Elazığ gastronomi ürünlerinin THY uçaklarında yolculara dağıtılmasını sağlayarak Elazığ’ı Dünya’ya tanıtacak olan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a ve icra kuruluna, bu organizasyonun yapılmasında vermiş olduğu mücadeleden dolayı Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya teşekkür ediyorum.

Bu organizasyona rutin işlerinden dolayı katılım sağlamadığı için eleştirdiğimiz siyasilerimizden de özür diliyoruz ve diyoruz ki ; “Doğru ya sizin tek rakibiniz Türk Hava yolları.!”

Ama unutmayın ki bu şehir, siyasilerin birbirlerine karşı olan şahsi sıkıntılarına kurban edilemez. Vatandaş da seçim zamanı bunun hesabını sorar.

Yazarın Diğer Yazıları