Cahit Zirgüleli

KARARINI VER ARTIK

Cahit Zirgüleli

İşte geldik gidiyoruz.

Yaşı ben gibi kemale ermiş olanlar sanırım sık sık böyle diyor. Bir hengâme, bir hay huy içerisinde bu topraklarda ömrümüzü tükettik. 
Dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Allah şu Anadolu’yu övmüş de yaratmış. Ancak bu güzelliklerden uzun bir süredir sadece bir avuç insan istifade ediyor. Ben ve benim gibi milyonlarca insan, bu güzel coğrafyanın hiçbir şeyinden yararlanamadan ömrümüzü tamamlayıp gidiyoruz. 

Şu güzelim topraklarda insanca yaşamak için  gerekli hiçbir organizasyonu doğru düzgün yapamıyoruz. Kanun, adalet, eşitlik, hakça paylaşım diye diye gücü eline geçirenler, bir müddet sonra bu değerleri gereksiz görüyor. Kanunu güçlüyü korumak, güçsüzü ezmek için bir aparata dönüştürüyor. Ben yarım asra yaklaşan hayatımda bu topraklarda hep bunu gördüm ne yazık ki!.. 
Hoş, geçen haftaki yazımda da demiştim. Bizde halkın da haktan adaletten hukuktan yana olmak gibi bir derdi yok. Mevcuda itiraz edenler güç ellerine geçince bugüne rahmet okutuyor. 

Şimdi yine bir yol ayrımındayız. Karar vermemiz gerekiyor. Bu güzel coğrafyada bir cennet mi kuracağız, yoksa cehennem mi?
Batı her ne kadar Müslüman coğrafyada bugüne kadar ortaya koyduğu bütün değerleri ayaklar altına aldıysa da yine de önemli bir referans noktası olarak karşımızda duruyor. Batının ortaya koyduğu evrensel değerleri içselleştirip, insanı merkeze alan bir sistem inşa edebiliriz. Evet, hepimiz bir dönüm noktasındayız. Zaman bize haydi diyor, kararını ver artık!..

Yazarın Diğer Yazıları