Cahit Zirgüleli

SANSÜRSÜZ'E HÂLÂ ABONE OLMADINIZ MI, ÇOK AYIP!..

Cahit Zirgüleli

Önce bir tebrik. 

Gazetemizin sahibi Sayın Paki Kaymaz ve başyazarı Sayın Cengiz Gülaç beylerin youtube kanalı “Sansürsüz” hayırlı olsun. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de basın önemli bir dönüm noktasında. Artık bu alanda tekelleşmek mümkün değil. Yani parası olanın bastırıp kamuoyunu manipüle etme şansı gittikçe azalıyor bu yeni düzende. Ancak bu yeni medya düzeninde de temel sorun denetimsizlik. 

İsteyen bu mecralarda istediği haberi yayıyor. Anlayacağınız herkes hedefte, her an hakkınızda iftiralarla dolu bilgiler bu mecralarda paylaşılabilir, siz haklılığınızı ve suçsuzluğunuzu ispat edene kadar da atı alan Üsküdar’ı geçebilir. 

İşte tam da bu noktada doğru haber ve tarafsız yorum açısından “Sansürsüz” gibi youtube kanallarının önemi daha da artıyor. 

Ey okuyucu, burada da görev sana düşüyor. Basın doğruları yazsın, basın cesur olsun, erkeksen bunu da yaz, şunu da söyle diyebilmen için bu türden cesur girişimleri desteklemen; madden ve manen bu girişimlerin yanında olman gerekiyor. 

Hodri meydan, Halep oradaysa arşın burada!.. Siz destek olun, abone olun kanala, görün bakın Elazığ’da gazetecilik nasıl oluyor, söylenmeyenler nasıl cesurca dile getiriliyor!..

DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR!

Seçim için son düzlüğe girdik. Adaylar harıl harıl şehri dolaşıyor, ulaşabildikleri herkese el uzatıp onlardan dua, pardon destek bekliyor. Okuyanlar bilecektir, daha önceki bir yazımda bu dua isteme işini çok abartılı ve yapmacık bulduğumu dile getirmiştim. Hepsi de bize hizmetkâr, pardon yönetici olmak istiyor. Okuyanlar yine bilecektir, daha önceki bir yazımda bu hizmetkârlık isteğini çok abartılı ve yapmacık bulduğumu dile getirmiştim.  

Kardeşim, şehri yönetmek istiyorsunuz, bunu anlıyoruz. Bırakın hamaseti projelerinizi, şehri nasıl yöneteceğinizi deklere edin. “Yoğurt yeyişiniz” nasıl olacak, onu söyleyin de biz de buna göre sizi destekleyip desteklemeyeceğimize karar verelim. 

Bu arada  “yoğurt yeyiş” derken aman kalbi fesat olanlar yanlış anlamasın. Ben bununla yönetim tavrınız ve tarzınız nasıl olacak, onu kastediyorum. 

Görünen o ki Şahin Bey yarışı açık ara önde bitirecek. Baştan diyeyim bu, benim şahsi yorumum. Ben biliyorsunuz halk arasında olan bir köşe yazarıyım. Gezip gördüğüm, bulunduğum ortamlardan edindiğim izlenim bu. 

Sanırım Şahin Başkan’ın kazanması Ak Partililer kadar Sayın Gürsel Erol Bey’i de mutlu edecek.
Neden, derseniz,

Şöyle ki Sayın Gürsel Bey’de benim dinlediğim eski bir konuşmasında Şahin Bey’den sitayişle bahsetmiş, onu beğendiğini örtülü de olsa dile getirmişti. 

Bu hafta çıktığı tv programında da bana göre çok yumuşak bir üslupla eleştirilerini dile getirdi. 

Oysa Cumhur ortağı Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Sayın Semih Işıkver geçen tv programında tabir caizse Şahin Başkan’ı topa tuttu. Belediyenin borcunu açıkladı, itiraz eden telefonla bağlansın dedi. 

Ortağının bile bu kadar sert eleştiriler yapmakta bir beis görmediği bir yönetimi, hakkaniyetli ve soft bir üslupla eleştirmek pek doğru bir siyaset tarzı değil gibi. 

Haddim olmadan aman dikkat diyorum Gürsel Bey!..

Yazarın Diğer Yazıları