• Haberler
  • Spor
  • Yeni Malatyaspor'a Başkan Olmak Hiçte Kolay Değil

Yeni Malatyaspor'a Başkan Olmak Hiçte Kolay Değil

Trendyol 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, 6 Ekim'de gerçekleştirilmesi gereken ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen kongresini 13 Ekim Pazar günü saat 10:00'da Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirecek. Kongre öncesinde adaylık başvuru koşulları ve bağış miktarları da netlik kazandı.

Yeni Malatyaspor’da seçim öncesi adaylık başvuru koşulları ve bağış miktarları belirlendi.
Trendyol 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor’da 6 Ekim'de yapılması gereken ancak gerekli çoğunluk olmadığı için ertelenen kongre 13 Ekim Pazar günü saat 10:00’da Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.


BAŞKAN ADAYLARI İÇİN BAĞIŞ MİKTARI

Yeni Malatyaspor’un tüzüğünde, kulüp başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği için başvuran adayların yerine getirmesi gereken belirli koşullar bulunuyor. Tüzüğün 59. maddesine göre, yeterli kıdemi bulunmayan başkan adaylarının 500.000 TL bağış yapması gerekecek. Ayrıca, adaylığını koyacak kişinin en az 50 kongre üyesinin imzalı talebi ile divana teklif edilmesi de şart.


YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN BAĞIŞLAR

Yönetim kurulu asıl üyeliği adayları için ise 50.000 TL’lik bir bağış yapılması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra, yönetim kurulu yedek üyeliği adayları da 20.000 TL bağış yaparak adaylık süreçlerini başlatabilir. Yönetim kurulu asıl üyeleri, genel kurulda seçilirse, seçildikleri tarihten itibaren 30 gün içinde kulübe ek olarak 50.000 TL daha bağışlamak zorunda.


ADAYLIK İÇİN GEREKLİ DİĞER ŞARTLAR

Başkanlık adaylığı için yeterli kıdemi bulunan kişiler, seçimin yapılacağı genel kurulda seçme ehliyetine sahip en az 50 kongre üyesinin imzalı talebi ile divana teklif edilmesi ya da en az 100.000 TL’lik bağış yaparak başvuru gerçekleştirebilir.

İşte SEÇİM ÖNCESİ İŞLERİ ADAY OLMAK İÇİN BAŞVURU USULÜ


Madde 61:
Kulüp Başkanlığı adaylığı ve yönetim kurulu üyeliği adaylığına başvurmak için,
a) 59. Maddeye göre yeterli kıdemi bulunan başkan adaylarının seçimin yapılacağı genel kurulda seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin imzalı talebi ile, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Divana teklif etmesi veya adaylık başvurusunda bulunacak kişinin Kulübe en az 100.000 TL’lik bağışta bulunması ve makbuzu divan başkanlığına ibraz etmesi gerekmektedir.
b) 59. Maddeye göre yeterli kıdemi bulunmayan başkan ve yönetim kurulu üyesi adaylarının aday olabilmek için: başkan adaylarının 500.000 TL bağışta bulunması ve seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Kulüp divanına teklif etmesi, yönetim kurulu asıl üyeliği adaylarının ise 50.000 TL kulübe bağış yapması gerekir.
Yönetim Kurulu yedek üyeliği adaylığı için ise 20.000 TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim Kurulu asıl üyeliği adayları Genel Kurulda seçilirse seçildiği tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Kulübe 50.000 TL daha bağış yapmaları gerekir.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme