Yeni Malatyaspor, Kurban Edildi!

6 Şubat depreminden büyük yara alan Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararı almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ( TFF) yeni yönetimi, Yeni Malatyaspor'un hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezon 1. Lig'den çekilme talebini kesin bir dille reddetti. Alınan karara göre, Yeni Malatyaspor, ligde oynamak zorunda kalacak.

Malatya, 6 Şubat depreminden büyük yara alırken şehrin tek profesyonel futbol takımı Yeni Malatyaspor’da bu felaketten nasibini aldı. Stadyum ve tesislerde yaşanan hasarlar, kulübün yeni sezona hazırlanmasını zorlaştırdı.

FIFA'dan gelen transfer yasağı da işleri daha da zora soktu. Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, mecliste yaptığı konuşmada, Yeni Malatyaspor’a TFF tarafından haksızlığa uğratıldığını belirterek, bir önceki TFF yönetimi tarafından Yeni Malatyaspor’un ligde oynamamasına karar verdiğini, ancak yeni yönetim depremlerde yıkılan, tesisi ağır hasarlı, antrenman sahası olmayan, stadyumu yeni tamiratı yapılan, transfer yasağı olan ve lisanslı futbolcusu kalmamış kentte haksızlık yapıldığını ifade etti.  Tüfenkci, Malatyaspor’un birden 1. Lig’de oynanmasına karar verildiğini bu durumun Malatyalılara haksızlık ve adaletsizlik olduğunun vurgulayarak, “Bu büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şehre yapılan bir haksızlıktır.

Malatyalılara yapılan bir haksızlıktır. Bu karar hiçbir vicdana da sığmaz. Koskoca federasyonun şu veya bu nedeni bahane ederek Yeni Malatyasporumuzu kurban etmesini kimse kabullenmesini beklemesin.

Yeni Malatyaspor'un bir yıl daha ligde oynamaması yönünde imza veren kulüplere de ayrıyeten buradan teşekkür ediyorum. Federasyon gelecek sezon birinci ligde 21 takımla oynasın, oynasa kıyamet mi kopar? Ya da 4 takım düşse dünya mı durur? Bunu bütün kıyameti yaşamış, futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri Türkiye'ye dağılmış 2 milyon Malatyalı üzmek, karşısına alma Daha mı önemli? Bunu buradan sormak istiyorum” şeklinde konuştu. 

Federasyonun futbol kulüplerine sahip çıkması gerekirken, seyirci kalmasına tepki gösteren Tüfenkci, “ Futbol Federasyonu Futbol Kulüpleri'ne sahip çıkması gerekirken kulübü ateşe atmanın kulübün yok olmasını seyirci kalmasının bir anlamı var mı? Soruyorum yıkılmış bir şehirde tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Dolayısıyla tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige çıkar. Bu şu demektir. Otomatikman federasyon düşürsün biz de rahat edelim. Dolayısıyla Futbol Federasyonu'nun almış olduğu bu kararı tekrar gözden geçirmeli. Bu adaletsizliği ortadan kaldırılmalıdır. Elbette ki Yeni Malatyaspor haklarını tahkime gitmek için davalarını da açacaktır. Ama bu haksızlığı ve hukukçuluğu, federasyon dur demeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.malatyanethaber.com.tr/

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme