• Haberler
  • Genel
  • Yıllarca Elazığ'ın Ekmeğini Yediler Bu Neyin Kibri!

Yıllarca Elazığ'ın Ekmeğini Yediler Bu Neyin Kibri!

Elazığ'da Eti Krom fabrikasında 11 gündür grevde olan işçilerle bir araya gelen şirket sahibi işçilerin hiçbir taleplerini kabul etmediği gibi hakaretlerde bulundu.

Elazığ’ın kromunu, madenini bedava fiyattan devralan, yıllarca parayı Elazığ’da kazanıp Samsunspor’a, Rizespor’a veren Eti Krom, haklarını isteyen Elazığlı işçileri kapının önüne koymakla tehdit etti.

1 TEMMUZ’DA ÜRETİM DURDU

İlk olarak 28 Haziran’da Gazetemiz Günışığın’da ‘Eti Krom İşçilerinden Grev’ adlı haberimizde 300 işçinin maaşlarının düşük olması, mesai ve ikramiyelerini alamadıkları için greve gideceklerini kamuoyuna duyurmuştuk. Daha sonra işçiler 1 Temmuz’da üretimi durdurmuş, gelişme olmayınca eylemi 11 gün sürdürdüler.

İŞÇİLERİ AZARLADI, HAKARET ETTİ

Elazığ'da Eti Krom’da hakları için eylem yapan işçilerle bir araya gelerek istek ve taleplerini dinleyen Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın dertlere deva olması beklenirken, azarlayıcı bir tavırla konuşması Elazığlıların büyük tepkisine neden oldu.

ELAZIĞ’IN CEVHERİNİ KULLANARAK SERVETLERİNE SERVET KATTILAR

Elazığ’a ve Elazığspor’a zerre faydası olmayan ve yıllardır Elazığ’ın cevherini kullanarak servetlerine servet katan Eti Krom Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın kibirli tavırlarına sosyal medyadan tepki yağdı…

HERKESİ KAPININ ÖNÜNE KOYARIM

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş'ye ait maden ocaklarında haklarını alamadıkları için 11 gündür eylem yapan 300 aşkın Eti Krom işçisiyle biraraya gelen şirket sahibi Ali Rıza Yıldırım; ‘Yarın herkesi kapının önüne koyarım. “dedi.,

CEVAP VERME BANA; BEN BURAYI ALDIM BU HALE GETİRDİM

Yıldırım’ın sözlerine cevap veren işçilere “Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın. Ben burayı sıfır yaparım, yarında kapıya kilidi vururum. Burası devlette kilitliydi. Para da kazanmıyordu para da kaybetmiyordu. Ben burayı aldım, bu hale getirdim” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZDE 51 İLE CUMHURBAŞKANLIĞINI ALIYOR. SİZ YÜZDE 51 DEĞİLSİNİZ

Grev için yüzde 51 çoğunluğun olması gerektiğini belirten Yıldırım, “Ben yüzde yüz haklıyım. Türkiye’de bir seçim oluyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51 ile cumhurbaşkanlığını alıyor. Siz yüzde 51 değilsiniz. Eylem neden çıktı. Sadece siz misiniz, başkaları da var. Onlar bunları istemiyor, sadece siz istiyorsunuz. Ben size verince herkese vereceğim. Size vermezsem hiçbirinize vermeyeceğim. Eğer bir eylem yapmak istiyorsan yüzde 51 çoğunluk ile gelirsin önce buraya dilekçe verirsin. Ben 3 gün sona çalışmayacağım eylem yapmak istiyorum dersin. Haber vermeden eylem yapmak suçtur.”dedi.

HER GELMEDİĞİ İŞ GÜNÜ İÇİN 3 GÜN YEVMİYE CEZASI

Eylemlerinin yasadışı olduğunu söylen Yıldırım, “Siz yasa dışı eylem nasıl yapıyorsunuz. Genel müdürlüğe haber vermeden iş başı yapmıyorsunuz. Her gelmediği iş günü için çarpı 3 gün yevmiye cezası talep ediyorum. Benim de hakkım var. Üretim kaybım var. Bu adamın yevmiyesi 500 lira veya bin lira olsun, benim kaybım 10 bin lira. Dava haklarım saklı kalmak kaydı ile yevmiye kesiyorum. Çünkü bilgi vermeden iş yerini terk ettiler. İş kanuna göre yasa dışı. Burası yasa dışı eylemlerin yeri değil. Burası propaganda yeri veya siyaset meydanı da değil. “ dedi

ALACAKAYA BELEDİYE BAŞKANI, KENDİ İŞÇİLERİNE VERSİN, SONRA GELSİN BENDE İSTESİN

Alacakaya Belediye Başkanı’nın işçilerin haklarını savunan bir dilekçeyi holdinge vermesini de eleştiren Yıldırım, “Burada Eti Krom'a Yıldırım Holding'e verilen bir dilekçe var. Dilekçenin sahibi Alacakaya Belediye Başkanı. Alacakaya belediye başkanı önce bu istediğini kendi işçilerine versin, ondan sonra gelsin benden istesin.” dedi.

ELAZIĞ SAHİPSİZ

‘Ben gazel dinlemeye gelmedim', ‘Yarın herkesi kapının önüne koyarım', ‘Bana tarih anlatma', ‘Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın', ‘Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51 ile cumhurbaşkanlığını alıyor. Siz yüzde 51 değilsiniz', ‘3 gün yevmiye cezası talep ediyorum' gibi cümlelerine yorum yapan Elazığlılar; “Adaletin olmadığı yerde herkes ahkâm kesiyor işçiyi sömürüyor ne olacak. Bu neyin kibri. Para var konuşuyor. Elazığ sahipsiz”diyerek tepkilerini dilegetirdiler.

KEF BÖLGESİNDE ÜRETİM DURDURULDU

Toplantının ardından şirket ani bir kararla KEF Bölgesinde üretimi durdurduğunu açıkladı.

Şirket Genel Müdürü Tamer Adalı imzasıyla yayınlanan genelgenin tamamında şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Çalışma Arkadaşlarımız;

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince Kef Maden İşletmesi'nin ekonomik gerekçelerle aksi karar alınıncaya kadar geçici süre ile kapatılmasına, çalışan işçilerin ücretsiz izne çıkartılmasına karar verilmiştir.

09.07.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınan kararlar, Kef Maden İşletmesi'nde görev yapan Eti Krom A.Ş., Yılkrom Maden ve Enerji Yat Tic San A.Ş. ve Eti Beton ve Atık Geri Kazanım San Tic A.Ş. kadrosunda görev yapan mavi yakalı tüm çalışanlarımızı kapsamaktadır."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme