Zülfikar: Birleşen İşçiler Asla Yenilmez!

Emek Partisi Elazığ Avukat Ali Cemal Zülfikar, Yıldırımlar Holding YK Başkanı Ali Rıza Yıldırım'ın Eti Krom işçilerine karşı sergilediği tavır karşısında açıklama yaparak, bu tavrı şiddetle kınadığını belirtti.

“Eti Krom patronunun maden işçisine reva gördüğü bu sefalet ücretine, işçiyi aşağılayan tavrına karşı birlik, mücadele ve dayanışma püskürtebilir. Birleşen işçiler asla yenilmez” diyen başkan Zülfikar, açıklamasında şunları kaydetti:

“TÜRKİYE’NİN İLK 500 ARASINDA BULUNAN ŞİRKET İÇİN DEVEDE KULAK BİLE DEĞİLDİR”

“ Eti Krom A.Ş’ye bağlı maden işçilerin eylemi “ocakların kapatıldığı” ve işçilerin ücretsiz izine çıkarıldığı açıklamasıyla yeni bir safhaya evrilmiştir. Son zamlar ve artan hayat pahalılığı nedeniyle eriyen maaşlarının telafisini istiyorlar. İşçilerin aldığı maaş maden işçilerinin Türkiye ortalamasının çok altında ve asgari ücretin bir tık üstü. Oysa ki, maden işçilerinin Türkiye ortalaması maaş ödenmesi talebi işçilerin en doğal hakkı. Maden işçilerinin çalışma koşullarının ağırlığı kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Ağır çalışma koşullarına kaynaklı olarak fazla mesainin ödemelerinin artırılması ya da ikramiye talebi de aynı şekilde karşılanmayacak talep değildir. Hele hele Eti Krom A.Ş gibi birkaç yıl Türkiye’nin ilk 500 arasında bulunan şirket için devede kulak bile değildir.

“İŞÇİLER KENDİ KADERİYLE BAŞ BAŞA KALMIŞTIR”

Peki tüm bu yaşananlara karşı ne diyor şirket patronu? Yıldırımlar Holding YK Başkanı Ali Rıza Yıldırım “Yarın hepinizi kapı önüne korum” diye işten atmakla tehdit ediyor. Taleplerini ileten işçi temsilcilerine “Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın” diyerek azarlıyor, işçileri at yarışına benzeterek aşağılıyor. Yetmedi belediyeleri suçluyor, ferrokromu sıfırdan var ettiklerini söylüyor. İşçinin açlıkla tehdit etmesi, azarlaması çalışma koşullarının patronun iki dudağı arasında olması tesadüf değildir. Özelleştirme talanıyla haraç-mezat alınan Ferrokrom işçileri önce sendikasızlaştırılmış, maden ocaklar taşerona verilmiş ve işçiler kendi kaderiyle baş başa kalmıştır.

“İŞÇİLERİN HAKLI MÜCADELESİNİ KAR HANESİNE YAZMAYI HESAPLIYORLAR”

Ferrokromun özelleştirilmesini bugünkü AKP iktidarı tarafından hayata geçirilmiştir. Şimşek programı uygulayan iktidar ve ortakları zam ve pahalılıkla işçilerin yoksullaşmasına neden olanlar işçilerin haklı mücadelesini de kendi çıkarları için kullanma gayreti içindedirler. Ferrokromun kendilerine devredilmesini isteyen, ocakların işletmeyi hesaplayan yada açlık sınırı altında işçi çalıştıran patronlar işçilerin haklı mücadelesini kar hanesine yazmayı hesaplıyorlar.

“BU MÜCADELENİN KAZANIMI İÇİN ÇABA SARFETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Emek Partisi olarak işçilerin haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız. İşçilerin bu mücadelesi Elazığ işçi ve emekçilerinin dayanışmasıyla başarıya ulaşacaktır. Emek Partisi olarak başta Ferrokrom’da çalışan fabrika işçileri olmak üzere tüm emekçiler bu mücadelenin kazanımı için çaba sarfetmeye çağırıyoruz. Eti Krom patronunun maden işçisine reva gördüğü bu sefalet ücretine, işçiyi aşağılayan tavrına karşı birlik, mücadele ve dayanışma püskürtebilir. Birleşen işçiler asla yenilmez!” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme